Monday, May 16, 2011

~HoLiDaYyyy~ Part 3 (Last Day)

Bogoshipda...2la yang sy mau katakan kpd sume kwn2 sy, dah tiba ari yg terakhir sy dan saraya berada di Shah Alam. Walaupun last day, masa tetap diisi dengan program yang menarik..jeng3x.. Program bermula di mana pada pagi 2 kami bertolak ke Plaza Alam Sentral hanya untuk makan2..duit yang dhabiskan di situ hanyalah semata mata untuk makanan..hehehe..

makan kat dunkin' donut's

wah, khusyuknya Saraya mkn..:)

ok, xabis dgn program makan je, td masa on the way ke PKNS, saya mendapat panggilan telefon drp si sayyid, apa lagi, dye dpt taw kitaorg ada kat Shah Alam apabila bukak FB pagi td, huhu, apa la nasib, ari las dh bru ko dpt taw sayyid, by the way xpe, kita masih ada masa lg untuk enjoy, jadi program seterusnya pergi tgk wayang dkt Jusco Bukit Raja..

Nak dijadikan cerita, kitaorg sesat selama 30 minit dlm perjalanan nk ke Jusco 2, al maklum lah 2 org dr Terengganu, yang sorgnya lagi xberapa biasa lg dgn area kat situ sebabnya dia duk kat Klang, ngeh3x,,apa lagi, dengan hempas pulasnya kami berpadu tenaga pulang ke pangkal jalan berpandukan peta yang Kakak Raja berikan..alhamdulillah, berkat usaha kami terutamanya driver kami, Raja, kami berjaya sampai di c2..smpai j si Sayyid da tercegat menunggu kami..haha.

Dengan hati yg excited kami terus pergi ke pawagam tersebut, niat sebelum ni nak tgk Fast n Furious 5, tp tut tut citer 2 start pukul 6.50 ptg, adoi la, kalau malam 2 kami xbalik Terengganu lg xpe, tp apakan daya??sdey3x,,Hmm,, tp walau macam mana pun kata Raja, alang2 sampai baik tgk je apa2 citer yg ada,,dh la sesat selama setengah jam, bkn senang nak smpai, mesti kna buat some activities jgk, yela memandangkan kat c2 pula mmg xde pape yg menarik dh, just tmpat untuk shopping jer yg ada, kami pula, duit da byk abis kelmarin kat Times Square, kna la jgk tgk Movie kan..

Apakah malang jgk nasib kami ari 2, sume citer yg ada time 2,citer hantu jer, dh la kami bertiga ni penakut,kuang3x..tapi kami rembat je la mana2 citer yg rse2 mendapat persetujuan ramai la jgk.........tajuk citernya...jeng3x...PENUNGGU ISTANA..oh no..huhu

Memang agak2 malang la jgk kan,,lpas je tgk citer 2, kami dihantui perasaan ingin tahu dengan lebih lanjut tentang citer tersebut, citer 2 sebenarnya citer paranormal mcm citer2 omputih buat 2,,huhu,,da la tergantung ckit citer 2, lg la semangat nak tau, balik j umah,kami terus search dlm internet ttg cter tersebut. Dh la mlm 2 sy dan Saraya nak balik kan,,huhuhu..

Gmbar tidak dapat diambil masa kami lepas tonton wayang sebab masing2 da cuak ngn citer 2, apa yang ada dlm fikiran kami adakah citer 2 betul2 atau hanya lakonan..sbb dlm 2 dye tulis citer ni citer betul dan xada sebarang tokok tambah...huhuhu.

Kesudahan misteri kami ni berakhir 2minggu slepas kami pulang ke Terengganu. Kisahnya apabila pada satu malam Raja tetiba mesej mengatakan nampak pelakon yg sepatutnya mati dalam citer 2 dlm TV secara live.Nak dijadikan jodoh, pada malam yg sama, saya pulak ternampak dalam citer 'Aku Bukan Maryam' di TV3, pelakon citer penunggu istana yg dikatakan hilang berlakon dlm citer tersebut,,huhu, apa lagi terus kami roger2 dan cari balik sume maklumat..jadi kesimpulannya kami mendapat tau yg citer 2 hanyalah lakonan semata mata, bukannya citer betul2 yang kami telah simpulkan sebelum ni..hehehehe..

2 comments:

  1. ah..!tue gmbr..!hak cipta terpelihara r..haha

    ReplyDelete

JoM CeLoTeH Di Cni..:)