Sunday, May 29, 2011

Bermulalah Satu Perjuangan....

Assalamualaikum pembuka bicara entry pada saya hari ini, 29 Mei 2011 merupakan hari untuk persediaan memulakan satu lagi perjuangan mencapai kejayaan. Bangun pagi2 dengan muka yang muram, sebab di hati langsung tiada perasaan ingin pergi ke universiti, waa3x...Memang setiap sem macam ni, dan aku rasa setiap orang mengalami benda yang sama, yela dah duduk lama2 kat umah mesti rasa malas nak belajar balik kan?? Tapi, inilah yang dinamakan perjuangan, demi mencapai cita-cita yang kita impikan. Tak dapat bayangkan macam mana budak2 degree bercuti lama2 tu..mesti bila nak start sem nnt perasaan malas yang melampau tahap gaban tu muncul dalam hati sorg2..4 bulan tu beb..huhu, kalau aku pun cuti lama2 macam 2, fuhh..xtaw nak kata apa la..

Hmm, pagi2 tadi aku dah xde mood nak pegi, sdey nak tggal umah, sebenarnya malas nak blajar tu mengatasi segala rasanya, huhu. Tapi memang pagi tadi aku rasa diri aku sendiri lain, xmacam sem2 sebelum ni, aku pun xtaw sbab pe,knapa ye???adoi la, bermain dengan perasaan sendiri. Tengah duk ciap2 tu, tiba2 roomate lama mesej, susunan bilik surprise, huhu, rupa rupanya semua ahli bilik aku berpecah. Yang sdeynya stakat ni aku tahu, bilik aku jer yg berpecah, bilik lain sume roomate yg sama lagi, owh, patutla dari pagi semacam je aku rasa, agaknya kes nak tukar bilik kot, hmm..macam2 la, tapi apapun, aku tetap redha dengan apa yang terjadi.

Roomate aku sume baik2, memang aku dah lama kenal diorg sume, tapi xkenal dengan lebih rapat lagi, yang aku tau selama ni diorg sama universiti dengan aku jer. InsyaAllah, 2 atau 3 hari nanti, ukhuwwah yang baru dibina ini akan berjalan dengan baik...Amin...

P/S: sem ni kena lebih usaha lagi, aja2 fighting sarah!!!jikemen USAHA!apuruto USAHA!yeongwonhi USAHA!^____^

2 comments:

  1. jangan malas2 yer sarah!! ;)

    ReplyDelete
  2. ok,,bereh boh,,hehe,,ni pun rse makin rajin doh ni,,hehehe,,

    ReplyDelete

JoM CeLoTeH Di Cni..:)